Plan B? of toch niet?

Wat is er lekker aan boord een boot van 4000kilo? Juist, 1200 kilo waterballast per zijde.
Wat is er dan minder lekker aan boord een boot van 4000kilo? Als de pomp waarmee je die ballast tanks kan vullen ermee ophoudt.

Vannochtend werden we met precies datgene geteisterd. Toen wij in ons vorige bericht zeiden dat wij nog geen hickups hadden ervaren, waren wij hier druk bezig met een waterballast issue. Maar om te voorkomen dat het thuisfront in paniek sloeg, hebben we dat toch maar even voor ons gehouden.

Gelukkig hebben we hier 2 creatievelingen aanboord waaronder zelfs een Maritime Engineer (wouter). Toen mijn “quick fix” het maar 30 seconden bleek te houden, dook wouter ook even naar de pomp, waarna niet alleen het probleem verholpen was, maar de oorzaak daarvan ook meteen opgelost is. Een f***ing spacertje.

Fijn maar wel jammer, want wij hadden (als de creatievelingen die we zijn) al meerdere plan B’s uitgedacht. Waaronder het ontmantelen van de Emergency Bilges, om daarmee de tanks handmatig vol te pompen. (Misschien ook maar beter dat we dat plan niet hebben hoeven te volgen).

Wou en Flo
42° 33.520N, 17° 43.976W
17:28UTC

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.