Onderbroek IMN:424408710 REF:248528

eindelijk! Een hele dag in onderbroek aan dek.
Mooie nacht met een rustige koelte van achter. Kraakheldere sterrenhemel. Man, man, man wat een sterren en stelsels. Land’s End strak gerond.
Lange wacht gehouden van 21 tot 06 met 3 zeilwissels.

Vandaag overdag tijd voor wat klussen. Daar worden Boosmannen blij en vrolijk van. Toch, Jurrien!? En het is fijn om er een Boosman bij te hebben want die kunnen echt alles.
Zo heeft pa Boosman op de Little Sarah eens een lekkende waterpomp van de generator (meen ik) gerepareerd. Zoon Bart zoekt uit waarom het laden van de accu’s niet gaat zoals het doorgaans gaat. Er blijkt een draad afgebroken aan de 24V alternator (dynamo).
En dus wordt er bij gebrek aan een nieuw draadschoentje, het oude vakkundig schoongemaakt, vertint en een nieuwe verbinding gesoldeerd.
Na een uurtje werk zit alles weer en kan er worden geladen en zijn de regelaars fijn afgestemd.

Ik houd mij intussen bezig met de compexer klussen als het naaien van de netting waarin het grootzeil op de giek wordt opgevangen. Als het smeren van alles wat gesmeerd kan worden en het afdichten van de nieuw bevestigde schoot- en valzakken. Wie snapt dit nog?

De Tonijn op toast komt weer langs. Aangevuld met dikke plakken Cheddar met verse ui.

We roepen de Taagborg aan. Een vrachtschip waarvan Bart 3 jaar lang de nieuwbouw heeft geleid van ontwerp tot bouw tot in productie. De kapitein vind het de normaalste zaak van de wereld om Bart hier nu op zee in een zeilbootje tegen het lijf te lopen. En z ij hebben een gesprek als bij de koffieautomaat. Mooie wereld.

Nog 247 nm naar Nieuwpoort. Maar wel afkruisen. Wordt ergens zaterdag.

Ahoy pipeloy!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.